Ingrediƫnten
- 300 gr ossenhaas puntjes
- Verse truffel, zeer fijn geraspt
- Olijfolie naar smaak
- 1/2 ui, zeer fijn
- Peper en zout
Tartaar snijden van het rundvlees in brunoise, dus eerst reepjes, daarna blokjes. Geheel koud en snel verwerken omdat het rauw vlees is. In de koelkast zetten. Dan de ui snijden, vermengen met de tartaar en op smaak brengen met peper en zout, olijfolie en de truffel.
Ossenhaas
- Peper en zout
- Olijfolie
- Rookmeel
De ossenhaas kruiden en roken.
Hollandaisesaus
- 50 gr gesneden ui
- 1 dl azijn
- 1 dl witte wijn
- 8 peperkorrels (gekneusd)
- 2 eidooiers
- 250 gr gesmolten roomboter
- 1 teen knoflook
Van de ui, azijn, witte wijn, peperkorrels, knoflook we een mengsel (castric) maken en in laten koken tot ongeveer de helft van de vloeistof.
Vervolgens de eidooiers au bain Marie luchtig slaan met een garde de eerder genoemde vloeistof toevoegen en doorroeren dan de gesmolten roomboter toevoegen en roeren tot een luchtig geheel. Op smaak brengen. Wel au bain Marie blijven verwarmen.
Gekonfijte minitomaat
- 14 minitomaatjes
- Zeezout
- Olijfolie
Van de mini Pomodori de onderkantjes af snijden en op een ovenschaal met bakpapier zetten en besprenkelen met olijfolie en bestrooien met zeezout, in de oven ongeveer 6 minuten bakken.
Opmaak zie foto.
Download dit recept als PDF