- 1 ( Amora) aardappel, fijn gesneden
- 2 sjalotten, fijngesneden
- 1 teen knoflook, fijn gehakt
- Gerookt spek
- Takje tijm, fijn gesneden
- 3.5 dl visbouillon
- 1 dl witte wijn
- Citroensap
- 100 gram boter
- 1 dl melk
Zweet de aardappel samen met sjalot, knoflook, tijm en de spekblokjes zacht aan. Voeg de visbouillon en witte wijn toe en maak het mengsel zacht gaar.
Klop het aardappel mengsel met de melk en boter schuimig met de staafmixer en breng deze op smaak met peper, zout en citroensap.
Pasta van aardappel
- 1 (grote) aardappel
- Zout, peper
- Olijfolie
Schaaf de aardappel op de mandoline en snij met een koksmes zeer dunne repen. Blancheer deze kort. Dan afgieten en besprenkelen met olijfolie en op smaak brengen. Als garnering in de soep serveren.
Aardappelkaantjes
- 1 aardappel
- Zonnebloemolie
Snij de aardappel in fijne brunoise en spoel deze af in een bolzeef, en maak de brunoise droog. Bak de kaantjes krokant in zonnebloemolie. Serveer de kaantjes als garnituur in de soep.
Download dit recept als PDF