Palingfilet, gerookt
Snijd de paling in gelijke stukken (evt. de buikgraat verwijderen) En laat deze op kamer temperatuur komen.
Gemarineerde komkommer
- 1 komkommer
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels sushi azijn
- 1 sjalot zeer fijn
- Peper en zout
Snijd de komkommer in reepjes en steek uit in plakjes Marineer de komkommer in de overige beschreven ingrediënten.
Crème van bladgroen en citroen
- Half bosje peterselie
- Half bosje basilicum
- 5 dl zonnebloem olie
De kruiden plukken en wassen, deze vervolgens 10 sec blancheren in kokend water. Meteen in koud water dompelen. De kruiden met de olie in een hoge beker en met de staafmixer zeer fijn maken. In een natte doek en fijne zeef uitlaten lekken.
- 1 eidooier
- 1 theelepel azijn
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel Worcester
- Peper en zout
- 3 dl bladgroen olie
- Sap van 1 citroen

Alle ingrediënten mengen in een ronde bak BEHALVE OLIE!
De olie gaan we druppelsgewijs toevoegen onder voortdurend roeren met een garde tot dat alle olie door de mayonaise is geroerd. Geheel op smaak brengen. Belangrijk om de mayonaise goed op smaak te brengen, deze mag ook best een zuurtje hebben!
Soja
- 1 eetlepel soja
- 0.5 dl zonnebloemolie
- 1 eetlepel sushi azijn
- Sap van een limoen
Van het bovenstaande geheel een lekkere dressing maken.
Maak het voorgerecht op zoals op de foto
Download dit recept als PDF