Fish and chips

"Fish and Chips" onze Variant op de klassieker.

Ingrediënten 

  • 6 st Wijting filet
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Uit de wijting de midden graat snijden en in repen snijden. Op smaak brengen en besprenkelen met olijfolie. Op een oven schaal in de oven kort garen.

Chips

  • 2 zoete aardappels
  • Olie om te frituren
  • Zeezout

Van de zoete aardappel grote frieten snijden (instructie). Voorbakken in de olie (op 140 graden om voor te garen) en afbakken (170 graden) voor het serveren.

Citroenmayonaise

  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel Worcester
  • Peper en zout
  • 4 dl zonnebloemolie
  • Sap van 1/2 citroen

De eidooiers, azijn, mosterd, peper en zout en de Worcester in een bekken mengen. Dan de olie druppelsgewijs toevoegen onder voortdurend roeren met een garde tot dat alle olie door de mayonaise is geroerd. Geheel op smaak brengen en dan de citroensap toevoegen.

Geheel in een krant serveren. En opmaken als op de foto.

Download dit recept als PDF