Rabarberpuree
- 700 gr rabarberstengels 70 gr suiker
- 30 gr vanille suiker
De rabarber schillen en in kleine stukjes snijden. De suiker karamelliseren en daar de rabarber bij in, geheel gaar koken en fijn maken met de staafmixer.
Rabarber ijs
- 400 gram rabarber puree
- 80 gram suiker
- 1,2 dl water
- Sap van een halve citroen
- 0.5 dl likeur
Breng het water met de suiker aan de kook tot de suiker helemaal opgelost is en laat het suikerwater iets afkoelen. Roer de citroensap en de suikersiroop door de rabarberpuree, Schep het mengsel in de ijsmachine en laat deze draaien totdat het voldoende bevroren is. Zet het ijs nog minimaal een half uur in de vriezer.
Gestoofde rabarber
- 4 stengels rabarber
- 50 gr suiker
- 30 gr roomboter
De rabarber schillen en in stukken van 6 cm snijden. In een ruime pan de boter smelten en de rabarber zacht aan fruiten samen met de suiker. Zorg er voor dat de rabarber gaar is, maar heel blijft.
Gedroogde rabarber
- 1 dl suiker water
- Rabarber
De rabarber snijden en besprenkelen met suiker water. Op instructie drogen in een oven op 100 graden.
Geheel opmaken als op de foto.
Download dit recept als PDF