Cheese cake, gemarineerde aardbeien en lobbige slagroom - Kookstudio75

Cheese cake, DE klassieker.

Voor het deeg

  • 100 gr poedersuiker
  • 200 gr boter
  • 300 gr bloem
  • 1 ei

Kneed de ingrediënten voor het deeg snel tot een bal en laat deze 15 minuten rusten in de koelkast, dan uit rollen en de (ingevette) vorm hiermee bekleden.

Verwarm de oven op 130 graden.

Voor de vulling

  • 4 eiwitten
  • 160 gr suiker
  • 250 gr verse roomkaas
  • 250 gr crème fraiche
  • 4 eidooiers
  • 100 gr gesmolten boter
  • 60 gr bloem
  • 200 gr aardbeien
  • Aardbeien likeur

Klop de eiwitten met 80 gr suiker tot een luchtig schuim, draai de rest van de ingrediënten in de Kitchen-aid glad. Spatel de kaasmassa door het eiwitschuim en vul hiermee de taartvorm.

Bak de taart in 60 minuten gaar op 140 graden, en nog 30 minuten om te kleuren. Serveer hem lauwwarm met de aardbeien (Aardbeien snijden en marineren in likeur) en half geslagen slagroom.

Download dit recept als PDF