Culinaire reizen

Ga op reis naar Italië met Kookstudio75! Houd u er ook zo van om tijdens vakantie op culinaire ontdekkingstocht te gaan? Wij laten u onder begeleiding van een echte Italiaanse chef kennismaken met de Italiaanse keuken. Bijvoorbeeld het bereiden van pizza in een traditionele steenoven, of we bezoeken een lokale olijfgaard waar de olijfolie nog ambachtelijk gemaakt wordt.

Het 'La Dolce Vita'-gevoel, 7 dagen lang

U geniet 7 dagen lang in een kleine groep (maximaal 15 personen) van het mooiste wat Italië te bieden heeft. Met onder andere een bezoek aan de lokale markt, kookworkshops, excursies en diners. Ook staan er allerlei uitstapjes naar lokale familiebedrijven op het programma. Bijvoorbeeld zelf truffels opgraven in het bos, op bezoek bij de boerderij voor kaas en steak of bij een molen waar de pastabloem gemaakt wordt. Kleine, gepassioneerde bedrijven die u vol trots hun product laten proeven en u graag het verhaal erachter vertellen.

Hands-on kookworkshops aangevuld met eten buiten de deur
Naast gezamenlijke kookworkshops, met aansluitend een lunch of diner om van alle zelfgemaakte gerechten te proeven, wordt er ook regelmatig buiten de deur gegeten. In authentieke restaurants óf bij de families thuis. U komt op plekken waar u zelf niet zo gauw zult komen.

Een reis om nooit te vergeten
Tot slot zullen de passie, trots en gulle gastvrijheid die u overal ervaart, van de kaasboer tot de wijnmaker, een onuitwisbare indruk maken: dát is waarom Italië zo
uniek is, waarom u het voor altijd in je hart sluit en er nooit genoeg van krijgt.

De 7-daagse culinaire reis in het kort:

  • Transfer regelen wij.
  • Verblijf in een kleine agriturisimo of klein hotel. Met lekker en lokaal ontbijt.
  • Bezoek aan lokale (vis)markten, boeren, wijnhuizen, kaasboerderijen & slagers.
  • Voldoende vrije tijd om zelf de omgeving te ontdekken.
  • 3 dagen kookles. Onder leiding van Salvatore, Marco en meestal een plaatselijke chef.
  • 1 dag een pizzaworkshop van een plaatselijke specialist.
  • Elke avond een geweldig diner met lekkere wijnen.
  • Laatste avond traditioneel 5 gangen afscheidsdiner.
  • 1 maand voor vertrek maakt in kennis met de groep in onze kookstudio.

Onze chef-kok: Salvatore Rossetti

De culinaire reizen organiseren we samen met onze bevriende Italiaanse chef-kok. Hierdoor krijgt u een authentieke ervaring die niet te vergelijken is. Salvatore is geboren in Palmariggi, in het zuiden van de regio Puglia. Hij heeft als chef-kok veel van de wereld gezien. Nu is Corfu zijn thuisbasis waar hij woont en werkt. Ook is Salvatore ieder jaar een maand in Nederland om bij ons in Wehl de kookcursussen en workshops te verzorgen in de kookstudio.

Onze reizen in 2024

Otranto - Puglia, Italië - 27 april tot 4 mei

  • 7 daagse reis inclusief verblijf, ontbijt, lunch, diner en activiteiten.
  • Overnachten in een agriturisimo: jouw eigen unieke verblijf bij de boer op zijn terrein.
  • Vlakbij het strand en zwembad aanwezig op het terrein.
  • Ontdek samen met ons het zuiden van Italië, Van Santa maria de Leuca tot Gallipoli
  • Typische zuidelijke specialiteiten: verse vis, puccia, anti pasti tot en met 5 gangen traditioneel.
  • Er zijn voor deze reis nog 4 plaatsen vrij

Bekijk het hele programma (pdf)

Toscane - Midden-Italië - 14 tot 21 september

  • 7 daagse reis inclusief verblijf, ontbijt, lunch, diner en activiteiten.
  • Overnachten in Borgo San Pecoraio vlak bij de kust.
  • Eigen huis voor ieder, met een zwembad op het terrein.
  • Koken en wijn proeven met een 3 sterrenkok, Gulio een bevriende chef.
  • Middeleeuwse omgeving in het typerende Toscane.
  • Pecorino, wijn, Chianina boerderij, anti pasti en 5 gangen traditioneel.
  • Er zijn voor deze reis nog 5 plaatsen vrij

Bekijk het hele programma (pdf)

Parma - Noord-Italië - 25 september tot 2 oktober

  • 7 daagse reis inclusief verblijf, ontbijt, lunch, diner en activiteiten.
  • Overnachten in een nieuwe B&B in de heuvels van Varano de Melegari.
  • Koken, workshops en wijn in de kasteelboerderij Podere Pradarolo, 13e eeuws met een houtvuur in de keuken.
  • Parma ham, Parmezaanse kaas proeverijen, Aceto Balsamico en wijnen uit de streek.
  • Een culinaire hotspot in Emilia Romagna.

Bekijk het hele programma (pdf)

Schrijf u nu in voor een culinaire reis

Inschrijven voor één van de culinaire reizen van Kookstudio75 is heel gemakkelijk. Vul hiernaast uw gegevens in en druk op Inschrijven. We nemen na uw inschrijving zo snel mogelijk contact met u op. Dan kunnen we verdere afspraken maken over de exacte datum.

Inschrijven

Reis:

Naam:

E-mailadres:

Aantal personen: