Wilde gerookte zalm, zoetzure uiensalsa en krokant van aardappel

Een verrassende combinatie van zalm en ui.

 
  • Wilde zalm
  • Peper en zeezout
  • Olijfolie
  • Rookoven
  • Houtsnippers

De zalm portioneren en op smaak brengen, eerst de olijfolie op de zalm dan zeezout. Roken in de BGE. En na garen in de oven. De zalm dient rosé te blijven.

Aardappelkaantjes

  • 1 aardappel
  • Zonnebloemolie

Snij de aardappel in fijne brunoise en spoel deze af in een bolzeef, en maak de brunoise droog. Bak de kaantjes krokant in zonnebloemolie.

Zoetzure uiensalsa

  • 3 uien
  • 100 gr suiker
  • 1 dl azijn
  • 1 dl zonnebloemolie
  • Peper en zout naar smaak

De uien zeer fijn snijden, vermengen met de rest van de ingrediënten en op smaak brengen. 15 minuten door laten trekken. Opmaken als op de foto.

Download dit recept als PDF