Toast van Brioche, tartaar van ossenhaas en truffel

Een mooie starter voor een niet te zwaar menu.

 

Brioche

Van de bakker.

Tartaar van ossenhaas

  • 400 gr ossenhaas
  • Peper en zout
  • 3 augurken
  • 1 theelepel kappertjes
  • 1 sjalot
  • Takje peterselie

De ossenhaas kort (pulse) fijn draaien in de keukenmachine en op smaak brengen. De augurk, kappertjes, sjalot en peterselie zeer fijn draaien en vermengen met de tartaar. Deze in de koelkast koud houden tot gebruik.

Truffelmayonaise

  • 1 eidooier
  • 2.5 dl zonnebloemolie
  • 1 theelepel Worcester
  • Drup mosterd
  • 1 theelepel azijn
  • Peper en zout
  • Vers geraspte truffel

Van het geheel mayonaise maken en goed op smaak brengen.

Kwartelei

  • 6 kwarteleitjes
  • Peper en zout
  • Mini cup cake vorm

De vorm inspuiten met olie. De kwarteleitjes in de vorm breken en op smaak brengen. Kort (zorg dat de dooier vloeibaar blijft) in de oven op 200 graden bakken en serveren bij de tartaar. Opmaak, het brioche brood in lange smalle repen snijden en daar de tartaar opmaken samen met kruiden, Cress en bloemetjes, zoals op de foto.

Download dit recept als PDF