Medaillon van varkenshaas, rozemarijn en gefrituurde prei

Een niet te zwaar hoofdgerecht, past goed in de vroege lente.

3 lange varkenshazen

  • Peper en zout
  • Roomboter

Van de varkenshazen mooie medaillons snijden, op smaak brengen en aanbakken, deze later in de oven rosé bakken, 200 graden in 6 minuten.

Rozemarijn saus

  • 1 tak rozemarijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 dl port
  • 3 dl jus de veau
  • Peper en zout
  • Koude roomboter

De rozemarijn fijn snijden, de helft gebruiken we voor de basis de andere helft als garnituur in de saus. De suiker laten karamelliseren samen met de fijngesneden rozemarijn, afblussen met port. Dan de helft van de jus toevoegen en in laten koken, als hier de helft van is in gekookt de andere helft van de jus toevoegen en verder in laten koken. Op het laatst de saus zeven, de overige rozemarijn toevoegen. De saus op smaak brengen en monteren met roomboter.

Gefrituurde prei

  • 1 prei
  • Frituurolie

De prei gelijkmatig fijn snijden en kort blancheren met een beetje zout. Droog deppen en in de frituurolie krokant bakken, serveren bij het hoofdgerecht.

Stamppotje van prei

  • 4 aardappels
  • 70 gr boter
  • Peper en zout
  • 3 eetlepels melk
  • 1 prei, zeer fijn gesneden

De aardappels verwerken tot aardappelpuree en goed op smaak brengen. Vervolgens de rauwe zeer fijn gesneden prei erdoor spatelen. Dit als bedje onder de varkenshaas serveren.

Tuille van Parmezaanse kaas

  • 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • Vetvrij papier

De kaas in cirkels van ongeveer 10 cm doorsnee op vetvrij papier verdelen. In de oven gaar en goudbruin bakken, snel er uit halen en vormen.

Opmaak zie foto.

Download dit recept als PDF