Ganache, zoete komkommer, framboos, karamel en advocaat crème

Een geweldig dessert dat goed past in een niet te zwaar menu.

 

Ganache van pure chocolade

  • 500 gr slagroom
  • 500 gr pure chocolade (66% cacao), fijngesneden

Breng de room aan de kook, en giet de hete room op de gehakte chocolade. Roer het geheel tot een homogene massa. Doe de Ganache in silicone vorm en zet weg op een koele plaats het liefst 24 uur van te voren!

Zoete komkommer

  • 1 komkommer
  • 100 gr suiker
  • 75 gr water
  • 1 vanille stokje

Steek de komkommer uit in kleine rondjes. Maak suiker water en kook hier het opgesneden vanillestokje in mee. Giet het suiker water over de komkommer en laat dit afkoelen.

Framboos

  • 1 doosje frambozen

Karamel

  • 250 gr slagroom
  • 25 gr zoute boter
  • 175 gr suiker

Breng de room met de boter aan de kook, even doorverwarmen en wegzetten. Gebruik een grote pan om de suiker te karamelliseren, als deze mooi van kleur is de room in 2 delen toevoegen en even door koken. Af laten koelen in de pan en dan in een spuitzak in de koelkast bewaren.

Advocaat crème

  • 2 dl slagroom
  • 20 gr suiker
  • 1 dl advocaat

De slagroom met de suiker op slaan, hier de advocaat door mengen en in een spuitzak in de koelkast bewaren.

Geheel opmaken als op de foto!

Download dit recept als PDF